Historie

historie vloeigas leiding

De historie van MVOI B.V. begint in de jaren veertig van de vorige eeuw. In IJmuiden werd op 1 februari 1940 het fittersbedrijf ‘A.van Dijk’ opgericht. Het bedrijf van Arie van Dijk groeide uit tot een installateur van leidingen voor gas en water. Het bedrijf veranderde in de jaren 60 de naam naar Aannemingsmaatschappij Vloeigas Pijpleiding N.V. Het hoofdkantoor werd gevestigd in Cruquius. In deze periode werd de bovengrondse infrastructuur voor de hoogovens in IJmuiden aangelegd door Vloeigas. Toen in 1970 directeur Hendrik Wielema overleed werd het bedrijf verkocht aan Piet Vermeer. De aandelenoverdracht vond  op 4 januari 1971 plaats. Het bedrijf ging daarmee op in het bedrijf P. Vermeer N.V. Bij Vermeer verbreedde de ondergrondse infrastructuurtak zijn activiteiten. Naast gas- en waterleidingen nam het bedrijf opdrachten aan om stadsverwarming aan te leggen in bijvoorbeeld Rotterdam.

Aanleg MVOI infrastructuurIn 1998 fuseerde Vermeer met het bouwbedrijf Dura waardoor de naam Dura Vermeer ontstond. Onder Dura Vermeer breidden de activiteiten verder uit door de overnames van diverse bedrijven. De divisie kreeg in 2008 de naam Dura Vermeer Ondergrondse Infrastructuur BV, of DVOI. De naam werd gekoppeld aan een bijzonder hoge kwaliteit werk en enorme ervaring op het gebied van het ondergronds en bovengronds installeren van leidingen. De nadruk lag in deze tijd nog steeds op de ondergrondse activiteiten. In 2012 verhuisde het hoofdkantoor van DVOI van Cruquius naar Utrecht.

In 2016 werd DVOI van Dura Vermeer overgenomen door  MNO Vervat uit Rotterdam. Per 1 september 2016 veranderde de naam in MVOI B.V. Begin 2017 trad het bouwbedrijf Mourik uit Groot-Ammers toe als aandeelhouder van MVOI. Het hoofdkantoor is per 26 juni 2017 verhuisd naar de Edisonweg 1 te Groot-Ammers. Met projecten in Vaals (Limburg) en Terneuzen (Zeeland) en tot in het noorden van Groningen: wij opereren door het hele land. MVOI zorgt ervoor dat Nederland kan rekenen op betrouwbare gas- en watervoorziening, aansluiting op elektra- en glasvezelnetwerken en stadsverwarming.